Ontdek 'De Kolonie' met Gazet van Antwerpen

Gazet van Antwerpen organiseert ‘De Kolonie’. In de vroegere landloperskolonie te Merksplas geven Marcel Vanthilt en Lucas Van Den Eynde 6 voorstellingen waarin ze verhalen vertellen over hoe landlopers vroeger leefden. Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni komen 75 abonnees (duo's) kamperen in 'Camping Kolonie' op het landlopersdomein. Voor hen is er een uitgebreide BBQ voorzien, waarna ze mee luisteren naar de landlopersverhalen luisteren en van een exclusief optreden van Gabriel Rios zullen genieten.

De Kolonie verklapt

Van 3 tot 7 juni neemt Gazet Van Antwerpen haar abonnees mee naar de voormalige landloperskolonie van Merksplas. Het domein is zo bijzonder omdat het volgend jaar wellicht het begeerde statuut van Wereldferfgoed zal verwerven. Marcel Vanthilt en Lucas Van Den Eynde geven ’s avonds een voorstelling over de landloperskolonie in Merksplas. Ze kregen hulp van Vitalski bij het schrijven van verhalen die aan 3000 abonnees zullen verteld worden.Alle zitjes voor de 5 avondvoorstellingen gingen in een mum van tijd van de hand. Daarom werd er op Pinkstermaandag een extra middagvoorstelling ingepland.

“Vitalski schreef speciaal voor de voorstelling een verhaal over drie generaties landlopers. Zijn eigen vader en grootvader werkten in de Kolonie. Wat hij schreef is geïnspireerd op hun verhalen over de kolonie. ” -Marcel Vanthilt

Buiten kamperen of liever 'champen'?

Voor 75 duo-abonnees van Gazet van Antwerpen gaat 'De Kolonie' nog een stapje verder. 75 snelle abonnees konden zich via GVA.be inschrijven om op zaterdag 3 en zondag 4 juni te kamperen op het landlopersdomein te Merksplas. En op deze manier het ultieme gevoel van de landloperskolonie te beleven. De gelukkigen kunnen genieten van een heerlijke BBQ, de voorstelling van Marcel Vanthilt, Lucas Van Den Eynde en van een intiem optreden van Gabrial Rios. ’s Ochtends zullen ze gewekt worden door de muziek van Jazz de la Colonie en wordt er voor een uitgebreid ontbijt gezorgd.


Voor zij die naast een tentje in het pop-up landloperskamp grepen, zorgde GVA voor een wel heel speciale troostprijs! 2 koppels maakten via een wedstrijd kans op een exclusieve Champing-ervaring, oftewel kamperen in een kerk! Dat is de nieuwe kampeertrend. Zoals het woord, een samentrekking van ‘camping’ en ‘church’ verklapt, brengt de kampeerder de nacht door in een kerk. 

Camping Kolonie wordt ongetwijfeld voor iedereen een onvergetelijke ervaring!